Den mest positiva recensionen
4,0 av 5 stjärnorPrisvärda och smidiga
Recenserad i Sverige 🇸🇪 den 6 februari 2021
Behövde ett par små högtalare till mitt hemkontor och är van vid Sonos, vilket gjorde mig chockerad över att det inte fanns riktigt bra mindre högtalare. Följaktligen tänkte jag att jag behövde ett par små bjässar, och kollade Amazon innan jag bestämde mig för Wavemaster Base. När de kom tidigare i veckan blev det snabbt uppenbart att de för det första var större än jag kunde förutse från produktbilderna och videos på YouTube (exakt varför jag tänkte att de var mindre vet jag inte), och för det andra så lät högtalarna bara bra om jag hade basvredet på max. Märk väl att jag inte är någon basfantast, men de lät förvånansvärt burkiga, utan slag eller driv i basen, medan mellanregistret och diskanten lät fullt godkänt. Jag skickade därför tillbaka dem och beställde Creative Pebble i stället. Tänkte först köpa v2, men när jag insåg att v3 sköter både strömtillförsel och ljudlänk via USB C så kände jag att de var värda det högre priset.
Okej, så hur låter de då? Förvånansvärt bra! Som de flesta andra som recenserat dessa små stenar till högtalare säger, så går de självklart inte att jämföra med större högtalare eftersom det finns en inbyggd burkighet i den här storleken på högtalare. Men att de inte riktigt skiner när det gäller storleksbegränsad klarhet, vägs upp genom god volym, grym stereoseparation, och framförallt slagkraftig (men inte så djup) bas. Eftersom de är vinklade uppåt har de en sound stage som är både separerad, men som i röstfrekvenser "går ihop" bakom min datorskärm och låter klart och tydligt.
Varför ger jag inte dessa fem stjärnor? Jo, för jag misstänker att man hade kunnat fixa till den där burkigheten från Creatives sida om man hade koncentrerat sig på annat än att erbjuda Bluetooth i den här nya modellen. Här erkänner jag mig vara jävig - som multiroomfrälst har jag ingen användning för Bluetooth i annat än just portabla högtalare, och eftersom dessa ändå lär vara inkopplade i en laptop för att få ström så blir det trådlösa läget lite överflödigt i säkert fler och fler människors liv. Jag menar, skulle jag ha de här inkopplade i en dator kan jag ju på nutida streamingplattformar ändå använda mobilen till att byta låtar trådlöst över till och med 4G, i stället för att få hackigt ljud när jag tar med mig mobilen i fickan ut i köket och har kvar Bluetoothkopplingen. En någora tior billigare version utan Bluetooth tror jag hade varit den modellen flest hade köpt.
Jag känner dessutom att svart och guld är en lite märklig färgkombo. Varför tog man inte tillfället i akt vid version 3 av högtalarna att också uppdatera designen? Säga vad man vill om formen (t.ex. att de ser ut som stora mattsvarta blåbär), men svart även inne på högtalarpappret hade väl inte varit för mycket begärt.
+ Ljudbilden
+ Enkelheten i USB C för både ström och ljud
- Designen
- Viss inbyggd burkighet, särskilt vid lägre volymer