FAQ Integritetsinställningar för Kindle läsplattor

Vi vet att du bryr dig om hur information om dig används, och vi är tacksamma för att du litar på att vi kommer att göra det på ett omsorgsfullt och ansvarsfullt sätt. Denna FAQ (Vanliga frågor) beskriver de integritetsinställningar för Kindle läsplattor som finns tillgängliga för dig för Kindle läsplattor ("Amazon Devices").

Besök www.amazon.se/privacynotice för att läsa mer om hur vi hanterar personuppgifter.

1. Vilken information samlas in av Amazon Devices?

Operativsystemet för din Amazon Device samlar in data om din användning av enheten och dess funktioner, så som din navigation av hemskärmen, val av enhetsinställningar (så som enhetsspråk, skärmstorlek, WiFi och Bluetooth-alternativ), eller öppnande och stängande av appar och tjänster. Appar och tjänster kan också samla information när du använder dem i din Amazon Device (se FAQ 6 och FAQ 7).

2. Vad gör Amazon med informationen som samlats in genom enhetens operativsystem?

Vi använder denna data för att tillhandahålla dig funktioner på din enhet som, till exempel, att uppfylla de kommandon du ger enheten (så som att öppna en app), att låta dig att återställa inställningarna på din enhet och att hjälpa dig att felsöka när du har tekniska problem. Vi använder även denna information för att utveckla och förbättra produkter och funktioner för alla våra kunder och för att få inblick i hur våra produkter används, bedöma kundengagemang, identifiera potentiella kvalitetsproblem, analysera vår verksamhet och skräddarsy reklamerbjudanden.

3. Kan jag kontrollera vilken information som samlas in av Kindle läsplattor eller vad Amazon gör med sådan information?

Ja, du har rätt att avböja till behandling av dina personuppgifter hänförliga till användningen av din Kindle läsplatta som samlas in av enhetens operativsystem ("enhetens användningsdata") för marknadsförings- och produktförbättringsändamål via Alla Inställningar > Enhetsalternativ > Avancerade Alternativ > Integritet. Om du stänger av dessa inställningar kommer vi upphöra med att behandla enhetens användningsdata för de ändamål som syftar till att individualisera reklamerbjudanden samt för att förbättra våra produkter och dess funktioner. Att stänga av dessa inställningar kommer inte att påverka:

  • Dina möjligheter att använda funktioner på enheten (så som datasynkronisering eller säkerhetskopieringsfunktioner eller Specialerbjudanden som vi marknadsför i det fall du har köpt en enhet som inkluderar Specialerbjudanden), då vi kommer fortsätta att samla in och behandla din data för att kunna leverera dessa funktioner till dig;
  • Om du mottar reklamerbjudanden, kan dessa vara mindre relevanta för dig; eller
  • Behandlingen av data hänförlig till din användning av Amazons tjänster på denna enhet (se FAQ 6).

För vissa Kindle läsplattor, kan du få en överblick av, och hantera, ovanstående inställningar från ditt Amazon-konto genom att besöka www.amazon.com/mycd och där välja Integritetsinställningar > Amazon Devices Integritet.

4. Om jag ställer in mina preferenser på en Amazon Device, kommer de inställningarna att tillämpas på alla mina enheter?

Nej, dessa inställningar är enhetsspecifika.

5. Var kan jag hantera integritetsinställningarna för min Kindle läsplatta?

Du får åtkomst till många av dessa inställningar genom enhetsinställningarna på din enhet. Du kan även ändra integritetsinställningar för vissa enheter från ditt Amazon-konto, genom att besöka www.amazon.com/mycd och välja Integritetsinställningar > Amazon Devices Integritet.

6. Var kan jag få mer information om integritetsalternativ för Amazons appar eller tjänster som jag använder på min Amazon Device?

För mer information om integritetsalternativ relaterade till en Amazon-tjänst, vänligen konsultera inställningarna för den relevanta tjänsten eller appen.

7. Var kan jag få mer information om integritetsalternativ för tredjeparts appar eller tjänster som jag använder på min Amazon Device?

För mer information om integritetsalternativ relaterade till tredjeparts appar eller tjänster föreslår vi att du granskar inställningarna och integritetsmeddelandet för den relevanta appen eller tjänsten, alternativt kontaktar utvecklaren eller tillhandahållaren av appen eller tjänsten.

Var den här informationen hjälpsam?

Tack för din feedback.

Välj det som bäst beskriver informationen:

Tack! Även om vi inte kan svara direkt på din feedback använder vi den här informationen för att förbättra vår onlinehjälp.