Returnera en gåva

Returcentret gör det möjligt för gåvomottagare att returnera artiklar som markerats som en gåva vid inköpstillfället. Vilken typ av återbetalning eller kredit du får beror på hur gåvan köptes och hur den returneras. En gåvomottagare är inte berättigad till byten eller omedelbar återbetalning.

Return a Gift Infographic

Om du vill returnera en gåva, besök

Observera: Gåvoreturer är konfidentiella.

För att returnera en gåva:

 1. Gå till vårt Returcenter via en webbläsare på en stationär eller bärbar dator. Logga in på ditt Amazon-konto om du uppmanas till det. Om du inte har ett konto måste du skapa ett.
 2. Ange beställningsnumret för den artikel som du vill returnera.

  Observera: Du hittar ditt 17-siffriga beställningsnummer (eller ”Beställnings-ID”) på följesedeln eller på det digitala gåvokvitto som vi mejlade till dig. Om du inte kan hitta din följesedel eller ditt digitala gåvokvitto, men däremot har spårningsnumret från paketet, kontakta oss. Om du inte kan hitta ditt beställnings-ID eller spårningsnummer, är den enklaste lösningen att be personen som köpte gåvan att kontakta oss direkt.

 3. Välj Fortsätt.
 4. Välj de artiklar du vill returnera, ange antalet artiklar som du vill returnera och välj sedan en returorsak i rullgardinsmenyn. För artiklar som säljs av en tredjepartssäljare kommer du att se alternativet Skicka returförfrågan. Vissa tredjepartssäljare granskar returförfrågningar innan de godkänner dem.
 5. Välj önskad returmetod och hur du vill få din returetikett. Varje retur kräver en separat returetikett. Om du vill vara säker på att du får rätt återbetalning ska du inte inkludera artiklar från flera beställningar eller leveranser i samma paket.
 6. Skriv ut din returetikett och ditt returtillstånd. Vissa returer kräver inte att du skriver ut en returetikett eller ett returtillstånd. Om du inte har tillgång till en skrivare när du slutför returen kan du skriva ut senare (vi skickar en länk till din returetikett via e-post) eller låta någon annan skriva ut din returetikett åt dig.
 7. Lägg returtillståndet inuti förpackningen och fäst returetiketten på utsidan av den.

Observera:

 • Om du är presentmottagare behandlar vi din återbetalning som ett Amazon.se-presentkort efter att vi mottagit din retur. Vi lägger till presentkortet på det Amazon-konto du använder för att ansöka om retur. Om det är du som är gåvogivaren får du en återbetalning till den ursprungliga betalningsmetoden. Alla återbetalningar är föremål för våra återbetalningspolicyer som beskrivs i Återbetalningar.
 • En returnerad artikel måste vara i samma skick som när den togs emot (inkluderar alla tillbehör), som anges i vår returpolicy. För returnerade artiklar som inte uppfyller detta villkor kan återbetalningsbeloppet komma att minskas. Om du har fått en gåva och vill returnera den, undersöker vi gåvan. Den kan bli föremål för en reducerad återbetalning. Mer information finns på hjälpsidan för Återbetalningar.
 • När vår returavdelning har bearbetat din retur kan vi inte skicka tillbaka artikeln till dig.
 • Innan du returnerar varor där du har sparat personlig information, till exempel bärbara datorer, kameror eller andra elektroniska enheter, ska du radera informationen helt.
 • Om du erbjuds en förbetald returetikett bör du vara medveten om att varje retur kräver en separat returetikett.

Var den här informationen hjälpsam?

Tack för din feedback.

Välj det som bäst beskriver informationen:

Tack! Även om vi inte kan svara direkt på din feedback använder vi den här informationen för att förbättra vår onlinehjälp.