Återvinna glödlampor

Den här sidan innehåller mer information om hur du återvinner olika typer av glödlampor.

Glöd

Incandescent light bulb

Glödlampor ska kasseras i vanligt hushållsavfall. De kan inte återvinnas som vanligt glas eftersom de fina trådarna är mycket svåra att separera i bearbetningen.

Kompaktlysrör

Compact fluorescent lamp

Kompaktlysrör är energibesparande glödlampor och de hör inte hemma i soptunnan. De innehåller små mängder kvicksilver. Även om detta är helt säkert för användare av lamporna, måste de samlas in separat för bortskaffande.

Detta säkerställer att värdefulla delar av lamporna, såsom glas och metall, inte går förlorade. Energibesparande lampor kan kasseras gratis på en lokal insamlingsplats.

Halogen

Halogen light bulb

Halogenglödlampor ska kasseras i normalt hushållsavfall. De kan inte återvinnas som vanligt glas eftersom de fina trådarna är mycket svåra att separera i bearbetningen.

Metallhalogenid

Metal halide

HID-lampor är energibesparande glödlampor och hör inte hemma i soptunnan. De innehåller små mängder kvicksilver. Även om detta är helt säkert för användare av lamporna, måste de samlas in separat för bortskaffande. Dessutom säkerställer detta att värdefulla delar av lamporna, såsom glas och metall, inte går förlorade.

Energibesparande lampor kan kasseras gratis på en lokal insamlingsplats.

Lysdiod (LED)

LED light

Lysdioder innehåller inte skadliga ämnen. De har en extremt lång livslängd och är praktiskt taget underhållsfria.

Du bör leta efter de regler för bortskaffande som tillämpar för den utrustning som de ingår i. Individuella lysdioder kan kasseras i hushållsavfall.

Fluorescerande rör

Fluorescent Tube

Lysrör är energibesparande och hör inte hemma i soptunnan. De innehåller små mängder kvicksilver. Även om detta är helt säkert för användare av lamporna, måste de samlas in separat för bortskaffande. Dessutom säkerställer detta att värdefulla delar av lamporna, såsom glas och metall, inte går förlorade.

Energibesparande lampor kan kasseras gratis på en lokal insamlingsplats.

Neon

Neon lamp with the text bar

Neonlampor är energibesparande lampor som inte hör hemma i soptunnan. De innehåller små mängder kvicksilver. Även om detta är helt säkert för användare av lamporna, måste de samlas in separat för bortskaffande. Dessutom säkerställer detta att värdefulla delar av lamporna, som glas och metall, inte går förlorade.

Energibesparande lampor kan kasseras gratis på en lokal insamlingsplats.

För mer information om att återvinna med Amazon, besök Återvinning med Amazon.

Var den här informationen hjälpsam?

Tack för din feedback.

Välj det som bäst beskriver informationen:

Tack! Även om vi inte kan svara direkt på din feedback använder vi den här informationen för att förbättra vår onlinehjälp.