Leveranskostnader och leveranstider inom Sverige

På den här sidan hittar du en översikt över leveransalternativen i Sverige för beställningar som Fraktas från Amazon.

Observera: Observera att leveranskostnaderna som anges nedan gäller för beställningar som Fraktas från Amazon. Leveranskostnaderna för Marketplace-beställningar som fraktas från tredjepartssäljare kan skilja sig från beställningar som Fraktas från Amazon eftersom vissa tredjepartssäljare debiterar fraktavgifter. Leveransalternativet standardleverans är kostnadsfritt vid beställningar över 229 kr som Fraktas från Amazon. Amazon styr inte över säljares leveranskostnader. De leveranskostnader för artiklar som säljs och fraktas från tredjepartssäljare gäller även när beställningsvärdet överstiger Amazons tröskel på 229 kr. Artiklar som säljs och skickas av tredjepartssäljare är märkta med "Skickas och säljs av SÄLJARNAMN." på produktinformationssidan. Du kommer att se leveranskostnaderna under beställningsprocessen – både i säljaruppgifterna och i sammanfattningen i kassan. Observera att många säljare redan erbjuder kostnadsfri leverans. Om du behöver kontakta en säljare kan du läsa mer på vår hjälpsida Kontakta en tredjepartssäljare.

Leveransmetod

Pris

Detaljer

Leverans till närmaste ombud

(Leverans 2–5 arbetsdagar* efter att försändelsen har skickats)

29 kr, 19 kr för böcker Fri frakt för kvalificerade beställningar över 229 kr

De flesta paket levereras med PostNord** till det ombud närmast hemadressen som angavs i kassan. Paketet måste hämtas inom 14 dagar.

Vid möjlighet kommer små paket (max 34cmx24cmx7cm, 2kg) att levereras till din postlåda.

Prioriterad leverans till närmaste ombud

(Leverans 1–2 arbetsdagar* efter att försändelsen har skickats)

49 kr, 29 kr för böcker

Hemleverans

(Leverans 2–5 arbetsdagar* efter att försändelsen har skickats)

49 kr, 39 kr för böcker

Om din beställning levereras med PostNord** kommer du att få ett sms från transportören för att arrangera leveransen. Du kan också arrangera leveransen i PostNords spårningsverktyg.

Leveransen kommer inte att ske innan din bekräftelse är mottagen. Om leveransen misslyckas omdirigerar PostNord paketet till närmaste ombud

Prioriterad hemleverans

(Leverans 1–2 arbetsdagar* efter att försändelsen har skickats)

65 kr, 49 kr för böcker

Om du väljer leverans till ett specifikt ombud (genom att välja ”Eller välj Ditt närmaste ombud” i kassan eller genom att använda en adress till ett ombud som du tidigare har sparat) *****, gäller följande leveransalternativ.

Leveransmetod

Pris

Detaljer

Standardleverans

(Leverans 2–5 arbetsdagar* efter att försändelsen har skickats)

29 kr, 19 kr för böcker (Fri frakt för kvalificerade beställningar över 229 kr

De flesta paket levereras med PostNord** till det ombud närmast hemadressen som angavs i kassan. Paketet måste hämtas inom 14 dagar.

Prioriterad leverans

(Leverans 1–2 arbetsdagar* efter att försändelsen har skickats)

49 kr, 29 kr för böcker

Leveranstiderna som anges gäller endast för artiklar med status ”I lager”.

*Om en artikel som du har beställt skickas från ett internationellt distributionscenter kan leveransen ta upp till ytterligare 2 arbetsdagar. De här ytterligare dagarna är redan inräknade i det beräknade leveransdatumet som visas när du gör din beställning.

**Du kommer att informeras om transportören som valts i e-postbekräftelsen.

***I vissa fall kombinerar vi artiklar från flera beställningar i ett och samma paket.

****Vissa Hemleveranser till nästa dag kommer att levereras direkt på kvällen. För resten kommer du att få ett meddelande från PostNord via e-post och sms för att schemalägga leveransen. Du kan också arrangera leveransen i PostNords spårningsverktyg.

***** Notera att alla beställningar som Fraktas från Amazon inte är kvalificerade för leverans till ett önskat ombud.

Om inget annat anges är leveranskostnaderna oberoende av värdet eller antalet artiklar som beställs.

Leveranskostnaderna inkluderar tillämplig moms.

Om du är momsregistrerad och har fått ett momsregistreringsnummer utfärdat av en EU-medlemsstat kan du, under de villkor som anges i momsregistreringsavtalet, lämna in momsregistreringsnumret för inköp från Amazon.se som momsregistrerad kund inom EU .

Var den här informationen hjälpsam?

Tack för din feedback.

Välj det som bäst beskriver informationen:

Tack! Även om vi inte kan svara direkt på din feedback använder vi den här informationen för att förbättra vår onlinehjälp.