Om moms på försäljning av Amazon

Moms tas ut på försäljning av Amazon inom Europeiska unionen (EU).

I enlighet med EU:s lagstiftning är Amazon skyldigt att ta ut moms på alla beställningar som levereras till destinationer i EU:s medlemsländer. Moms tas ut i enlighet med den lokala lagstiftningen i varje medlemsland. Den tillämpliga mervärdesskatten baseras på olika faktorer, såsom köparens identitet, vilken typ av produkt som köpts och platsen som produkten ska skickas till.

Priserna på vår webbplats för varor som säljs av Amazon visas i svenska kronor och inbegriper svensk moms. Ditt slutliga pris kan dock variera beroende på den faktiska momssats som gäller för din beställning. För beställningar till andra EU-länder dras det svenska momsbeloppet av och tillämplig momssats för destinationslandet läggs till. Ditt slutliga pris i kassan återspeglar rätt momssats för destinationslandet för din beställning.

Se Så här köper du som momsregistrerad kund inom EU om du vill använda ditt momsregistreringsnummer när du köper från Amazon.

Se Om moms på digitala produkter och tjänster som säljs av Amazon för mer information om moms på digitala produkter och tjänster.

Var den här informationen hjälpsam?

Tack för din feedback.

Välj det som bäst beskriver informationen:

Tack! Även om vi inte kan svara direkt på din feedback använder vi den här informationen för att förbättra vår onlinehjälp.