Vanliga frågor om enkel konfigurering av wi-fi

Vanliga frågor om enkel konfigurering av wi-fi:

1. Vad är enkel konfigurering av wi-fi?

Amazons funktion för enkel konfigurering av wi-fi är en del av Amazons Frustration-Free Setup-program och gör det möjligt för kunder att ansluta smarta enheter som stöds (t.ex. Echo Plus, Echo Dot och Echo Show (andra generationen eller senare), vissa mediespelare för strömmat innehåll via Fire TV samt nya enheter såsom Amazon Smart Plug) till sina wi-fi-nätverk i ett par enkla steg. Enkel konfigurering av wi-fi är ytterligare ett sätt på vilket Alexa blir allt smartare.

2. Hur fungerar enkel konfigurering av wi-fi?

För att din nya enhet ska kunna använda enkel konfigurering av wi-fi i syfte att automatiskt ansluta till ditt wi-fi-nätverk hemma, behöver du tre saker: 1) en ny enhet där enkel konfigurering av wi-fi är aktiverad (andra generationen eller senare av Echo Plus, Echo Show, tredje generationens Echo Dot, Amazon Smart Plug, Fire TV Stick 4K, Fire TV Stick (andra generationen) eller Fire TV Stick – Basic Edition) 2) en befintlig andra generationens eller senare Echo, Echo Plus, Echo Dot, eller Echo Show, Fire TV Stick 4K, Fire TV Stick (andra generationen), Fire TV Stick – Basic Edition eller Fire TV (tredje generationen) i ditt hem som redan är ansluten till ditt wi-fi-nätverk samt 3) ett wi-fi-lösenord sparat på Amazon. Om du har alla dessa saker och du har köpt din enhet från Amazon.se kommer den nya enheten att försöka ansluta till ditt wi-fi-nätverk automatiskt med hjälp av enkel konfigurering av wi-fi. Om du köpt din enhet off-line eller om enheten inte automatiskt anslutit till ditt wi-fi-nätverk, kan du alltid öppna Alexa-appen och följa de nya instruktionerna för enkel konfigurering av wi-fi för att slutföra konfigureringen snabbare än förr.

3. Fungerar enkel konfigurering av wi-fi med alla Echo-enheter?

Nej. Echo Dot (första generationen) och Amazon Echo (första generationen) stödjer inte enkel konfigurering av wi-fi.

4. Fungerar enkel konfigurering av wi-fi med alla mediespelare för strömmat innehåll via Fire TV?

Nej. Fire TV (första och andra generationen) och Fire TV Stick (första generationen) stödjer inte enkel konfigurering av wi-fi.

5. Hur vet enheter vilket wi-fi-nätverk som är mitt nätverk?

Om du redan har anslutit en Amazon-enhet som t.ex. en Fire TV, Fire-surfplatta, Kindle-enhet eller Echo-enhet och valt att spara ditt wi-fi-lösenord på Amazon, kommer funktionen för enkel konfigurering av wi-fi att känna igen det konto som är länkat till din tidigare enhet och automatiskt ansluta den nya enheten där enkel konfigurering av wi-fi är aktiverad med hjälp av samma lösenord som du sparat på Amazon. För att ta reda på mer om att spara ditt wi-fi-lösenord på Amazon, klicka här.

6. Måste jag köpa alla enheter på Amazon.se för att enkel konfigurering av wi-fi ska fungera?

Nej. När du köper enheter som stödjer enkel konfigurering av wi-fi från Amazon.se genom ditt Amazon-konto förknippas respektive enhet automatiskt med ditt konto. Därmed får enheten automatiskt tillgång till enkel konfigurering av wi-fi så att den kan försöka ansluta till ditt wi-fi-nätverk hemma. Om du köper en enhet där enkel konfigurering av wi-fi är aktiverad från en fysisk butik, är processen fortfarande enkel eftersom du bara behöver öppna Alexa-appen, klicka på ”Lägg till en enhet” och följa instruktionerna för enkel konfigurering av wi-fi.

7. Är enkel konfigurering av wi-fi säker?

Ja. Enkel konfigurering av wi-fi följer branschens bästa säkerhetspraxis. Alla enheter autentiseras innan några data skickas och data skickas endast i krypterad form. Enkel konfigurering av wi-fi kommer endast att använda de lösenord som du sparat på Amazon för att ansluta kompatibla enheter där enkel konfigurering av wi-fi är aktiverad, vilka du köpt från Amazon.se eller skannat med en 2D-streckkod. Amazon hanterar all information som vi tar emot, inklusive wi-fi-lösenord, i enlighet med Amazons Integritetsmeddelande.

8. Hur sparar jag mina inloggningsuppgifter på Amazon?

När du konfigurerar en Amazon-enhet kan du välja att spara dina wi-fi-inloggningsuppgifter på Amazon. Om du behöver spara nya inloggningsuppgifter kan du helt enkelt konfigurera wi-fi:n på nytt på vilken Amazon-enhet som helst och spara dina inloggningsuppgifter igen.

9. Kan jag välja att inte använda enkel konfigurering av wi-fi?

Ja. Det går att inaktivera enkel konfigurering av wi-fi på ditt Amazon-konto via sidan Hantera ditt Innehåll och Dina Enheter (Manage Your Content and Devices). Detta kommer att hindra alla enheter där enkel konfigurering av wi-fi är aktiverad från att få tillgång till enkel konfigurering av wi-fi. När du inaktiverar enkel konfigurering av wi-fi måste du manuellt konfigurera alla nya enheter som du köper och inga enheter kommer att ha tillgång till enkel konfigurering av wi-fi på ditt Amazon-konto.